Giresun İl Koordinatörlüğü

GİRESUN’DA KIRSAL TURİZM HAMLESİ




 
          Turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Cahit Karatepe ve Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun’u makamında ziyaret etti.

         Avrupa Birliği fonlarının Giresun’da etkili bir şekilde kullandırılması için görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, Giresun sahili ve yaylaların turizmde daha aktif halde kullanılması aynı zamanda turizm altyapısının geliştirilmesi, Orman A tipi mesire yerleri, mevcut milli parklar ve tabiat parklarına yapılacak yatırımlara arazi temini ve turizm potansiyeli yüksek olan mera alanlarının mera vasfını değiştirmek suretiyle alt kiralama yöntemi kullanılarak turizme kazandırılması gibi konular ele alındı.

          İl Koordinatörü Kurşun, bugüne kadar alınan projeler ve yapılan desteklemeler hakkında da bilgiler verdi. Turizm alanındaki yatırımlara özellikle değinen Kurşun, ‘’13. Başvuru Çağrı dönemine kadar geçirdiğimiz 3 çağrı dönemi boyunca, yatırım tutarı 6 milyon 917 bin TL olan 7 kırsal turizm projesini destekledik. 13. Başvuru Çağrı Döneminde kabul edilen ve toplam yatırım tutarı 30 milyon 642 bin TL olan projeler arasında, 18 milyon 82 bin TL’lik 9 turizm projesi ile  ‘’Kırsal Turizm’’ en yüksek paya sahiptir. Bu projelerin onaylanması halinde ise %50 oranında yatırımcılarımıza hibe desteği sağlayacağız.’’ dedi.

          Giresun Valisi Hasan Karahan’ın desteği ile yapılmış olan çalışmalar neticesinde, TKDK’nın vermiş olduğu hibe desteklerinin ileriye dönük ümit verici olduğunu dile getiren ziyaretçiler, son çağrı dönemlerinde göstermiş oldukları performanstan dolayı da İl Koordinatörlüğü çalışanlarını tebrik etti.
 
    Cimer