Giresun İl Koordinatörlüğü

Giresun Valisi Hasan Karahan İl Koordinatörlüğümüzü Ziyaret Etti




 
          Giresun Valisi Sayın Hasan Karahan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun’u makamında ziyaret etti. TKDK’nın AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten Kurşun, yürütülen projeler, sağlanan hibeler ve 14. Başvuru Çağrı Dönemi hakkında bilgi verdi.

           Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Giresun’da İl Koordinatörlüğünün açılmasından buyana üç çağrı dönemi boyunca başvurulan 50 projeye 4 milyon 911 Bin TL hibe desteği sağladıklarını dile getiren Kurşun, 13. Başvuru Çağrı Dönemlerinde yatırım tutarı 30 milyon 642 bin TL olan 57 projenin başvurusunun yapıldığını söyledi. Kurşun; ‘’Yıl sonuna kadar kırsal turizm ağırlıklı olarak başvurusu yapılan bu 57 projeye, yatırımlarını tamamlamaları durumunda yaklaşık 14 Milyon hibe desteği sağlayacağız’’ dedi. 17 Nisan itibariyle 14. Çağrı İlanına çıktıklarını da dile getiren Kurşun,  11 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında süt hayvancılığı, meyve-sebze işleme, su ürünleri işleme, et ve süt ürünleri işleme yatırımlarına yönelik hazırlanan projelerin başvurularını kabul edeceklerini söyledi.

          Giresun Valisi Sayın Hasan Karahan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Giresun ekonomisini canlandırması açısından önemli destekler sağladığını, sadece yatırımcılara destek değil aynı zamanda ildeki istihdamı artırdığını ve önemli bir kaynak girdisi oluşturduğunu söyledi. Karahan, ‘’Son çağrı döneminde alınan projelerin toplam yatırım tutarının 30 Milyon TL’yi bulması İlimiz ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Bu başarıda emeği geçen Kurum çalışanlarını ve İl Koordinatörümüzü kutluyorum. Giresun’un hibe veren iller arasında üst sıralara yükselmesi gurur verici. 2. IPARD Programında TKDK’dan daha çok yatırımı ilimize kazandırmasını bekliyoruz’’ dedi.

 
    Cimer