Giresun İl Koordinatörlüğü

Arıcılık İşletmelerine Sürdürülebilirlik Eğitimi





Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından Arıcılık kapsamında desteklenen projelerin sahiplerine ve potansiyel faydalanıcılara yönelik “İşletmelerin Sürdürülebilirliği” eğitimi 2 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirildi. İl Koordinatörlüğü Kerasus Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın, IPARD Programı kapsamındaki desteklerden faydalanan arıcılar ve potansiyel faydalanıcılar katıldı.

İl Koordinatörü Kurşun açılış konuşmasında Giresun’da bugüne kadar 41 arıcılık projesine yaklaşık 1 Milyon 221 Bin TL hibe desteğinin sağlandığını ve 28 projenin de yatırım sürecinin devam ettiğini dile getirdi.  Kurşun, ‘’Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe desteği alarak kurulmuş olan işletmelerin ya da tesislerin sadece kurulumuna destek vermek değil aynı zamanda üretilen ürünün kalitesini ve verimliliğini de artırmak en büyük hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu tarz eğitimler hem desteklenen sektörlerin planlanan hedefe ulaşmasında hem de ekonomiye katkı sağlamaları açısından oldukça gereklidir. Bu nedenle desteklediğimiz işletmelerin sürdürülebilirliğini takip ettiğimiz 5 sene boyunca bu eğitimlerin de devamı gelecektir’’ dedi. İl Müdürü Dr. Angın ise, IPARD Programı kapsamında sağlanan hibe desteklerinin ilin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlaması açısından çok önemli olduğunu dile getirdi ve bu desteklerden maksimum seviyede faydalanılmasını gerektiğinin altını çizdi.

Hayvan Sağlığı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim İbrahim Ertekin tarafından verilen arıcılık kapsamında işletmelerin sürdürülebilirliği eğitimi, üreticilerin sorun ve çözüm önerilerinin aktarılmasıyla son buldu.






 
    Cimer