Giresun İl Koordinatörlüğü

Giresun İl Koordinatörlüğü IPARD II Programı Lansman Töreni


 

          Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 2007-2020 dönemini kapsayan IPARD Programını (Kırsal Kalkınma Programı) 42 ilde başarılı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. IPARD I Programı kapsamında ülkemize ayrılan fonu en iyi şekilde değerlendirerek yatırımlara hayat kazandıran TKDK, şimdi ise IPARD II Programı ile yeni destek alanları ve daha yüksek hibe oranları ile yatırımları ülkemize kazandırmaya devam edecek.

          2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II Programının ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıkan TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü yeni programın tanıtımı için 20 Ocak Çarşamba günü lansman toplantısı düzenledi. Törene Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, il protokol üyeleri, yatırımcılar ve Giresunlu vatandaşlar katılım sağladı.

          Lansman töreninin açılış konuşmasını yapan TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun IPARD Programı kapsamında Giresun’a kazandırılan yatırımlara değindi. Giresun’da bugüne kadar 95 proje başvurusu aldıklarını dile getiren Kurşun, yatırımcılara ve söz konusu yatırımların hayata geçmesinde TKDK’ya destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. IPARD-II Programını da tanıtan Kurşun 18 Aralık’ta çıkılan çağrı ilanı ile yeni dönemin başladığını, yeni sektörler ve artan hibe oranlarıyla Giresun’a daha çok yatırım kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

          Giresun’da IPARD Programının uygulanmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Vali yardımcısı Yüksel Çelik; ‘’2013 yılından itibaren hayata geçen yatırımların somut verilerine burada hep birlikte tanık olduk. İnşallah yeni dönemde bu hibe fonlarını daha çok proje başvurusuyla ilimize kazandırmış oluruz. IPARD Programının yeni dönemi ilimize hayırlı olsun’’ dedi.

          TKDK, Giresun’a 2013 yılından itibaren toplam yatırım tutarı 45 Milyon TL olan 95 proje kazandırdı. TKDK’nın yaklaşık 17,5 Milyon TL hibe ödeyeceği söz konusu 95 yatırımdan 84 tanesinin hibe ödemesi gerçekleşti. Tören; ilin en genç, ilk kadın ve en çok istihdam sağlayan yatırımcısına plaket takdim edildikten sonra sona erdi.











 
    Cimer