Giresun İl Koordinatörlüğü

Kolay Kredi Hızlı Yatırım




 
           Finansbank Şube Müdürü Selçuk Güner, Danışman Adem Zunluoğlu ve başvuru sahibi Yusuf Kocaoğlu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun’un konuğu oldu.

           Banka-Kurum-Yatırımcı odaklı gerçekleştirilen görüşmede TKDK’nın iş akışı, Kuruma proje başvuru paketi sunulması, projelerin inceleme ve sözleşme imzalama hak kazanılması süreci, ilgili takside ait Ödeme Talep Paketi’nin hazırlanması ve ödemenin gerçekleştirilmesi konularında bilgiler aktarıldı.

           İl Koordinatörü Kurşun; ‘’Yatırımcılarımız finansman kaynağı olarak banka kredisi kullanacaklarsa, tercih ettikleri bankalar ile sıkıntı yaşamamaları ve kredilendirmenin daha sağlıklı şartlarda gerçekleşmesi adına Kurum olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bu kapsamda bankalarımızdan veya yatırımcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda da birebir görüşmeler yaparak bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Çoğu projeleri danışman firmalar hazırlıyor, bu da proje sürecinden yatırımcının istenilen ölçüde bilgi sahibi olamamasına sebebiyet veriyor. Yatırımcının da süreci tam olarak bilememesinden kaynaklı finansal destek alacağı bankaya ifade edemediğini dolayısıyla kredi alımının olumsuz sonuçlandığını görmekteyiz. Biz de bu handikapı kaldırmak adına bankalarımızın yetkilileri, Ödeme Talep İşlemleri Birim Amirimiz, danışman firma ve yatırımcının katılımıyla, gerekirse her yatırım için bu tarz toplantılar yapacağız ve faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede de ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Yatırımcılarımızın talep etmesi durumunda İl Koordinatörlüğümüz finansal destek sağlayacak banka yetkililerine gerçekçi bir kredilendirme adına süreçle ilgili bilgilendirme yapacaktır. Kurumun vermiş olduğu hibe miktarı dikkate alınarak bankalarımızın daha kolay kredi vermelerini amaçlamaktayız. Bu sayede yatırımlar ilimizde daha hızlı bir şekilde ve güçlü bir finans desteği ile gerçekleşecektir’’ dedi.

 
    Cimer