Giresun İl Koordinatörlüğü

Vali Karahan'dan İl Koordinatörlüğümüze Ziyaret



 

           Giresun Valisi Hasan Karahan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.
 

          TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun tarafından karşılanan Vali Karahan, Kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

          Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun yaklaşık 40 Milyon TL’lık yatırımı Giresun'a kazandırdığını ifade eden Kurşun, IPARD I Programı kapsamında 2013-2016 yıllarını kapsayan 4 yıl içinde et üretim tesisi, broiler tesisi, su ürünleri işleme tesisi, arıcılık, tıbbı ve aromatik bitkileri işleme tesisi, fındık kırma tesisi, ceviz kırma ve paketleme tesisi, mermer atölyesi, fındık ve pestil –köme işleme ve paketleme tesisi, restoran ve konaklama tesisi olmak üzere toplamda 92 projeye 15 Milyon 489 Bin TL hibe desteği sağlandığını dile getirdi. Koordinatörlüğün 24 Uzman ve 4 Destek Personeli ile görevini sürdürdüğünü belirten Kurşun, IPARD II Programı kapsamında desteklenecek yeni sektörler, artan hibe oranları ve incelemesi devam eden IPARD II projeleri ile ilgili de Vali Karahan’a bilgiler verdi.

           Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun, Giresun ekonomisini canlandıracak hibe destekleri ile ilin sosyal ve ekonomik kalkınmasına da katkı sağladığını belirten Vali Karahan, Kurumun yatırımcılara destek sağlayan bir kuruluş olmasının yanında ildeki istihdamı arttırmaya yönelik önemli bir kaynak girdisi de oluşturduğunu söyledi.



 

    Cimer