Giresun İl Koordinatörlüğü

Proje Eğitim Programı Tamamlandı





Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından, IPARD II Programı kapsamında Danışman Firma, Danışman Firma Temsilcilerine ve potansiyel başvuru sahiplerine yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim, katılım belgesinin verilmesiyle son buldu.

Giresun’da proje hazırlama kapasitesinin yükseltilmesi amacıyla düzenlenen eğitimler aracılığıyla aralarında başvuru sahiplerinin de bulunduğu toplam 140 kişi bu eğitimlerden faydalandı.

Eğitim programını değerlendiren TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, ilde faaliyet gösteren danışmanların sayısını artırarak nitelikli proje elde etmek adına bu tarz çalışmalar yaptıklarını belirtti. Proje hazırlama eğitimlerinin devam edeceğini dile getiren Kurşun: “ Proje hazırlığı için bugüne kadar 140 kişiye eğitim verdik. Bu senenin ilk eğitim programını da tamamlamış bulunuyoruz. Eylül ayı içerisinde yine bir eğitim programımız olacak. IPARD II Programının ilk çağrısında 102 proje aldık ancak proje hazırlayan firmaların az, üzerlerine düşen iş yükünün fazla olmasından dolayı projelerde nitelik sıkıntısı yaşadık. Bu sorunu aşmak adına yılda iki kez gerçekleştireceğimiz eğitimlere ek olarak,  Giresun Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde, Üniversitenin sürekli eğitim merkezinde de Kurum Uzmanlarımız tarafından verilen eğitimler devam edecektir” dedi.









 
    Cimer