Giresun İl Koordinatörlüğü

AB Türkiye Delegasyonu Giresun’da






Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeleri yerinde incelemek için Giresun’a gelen AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet, Kurumumuzdan IPARD hibe desteği alan Tıbbi ve Aromatik Bitki İşleme Tesisine ziyarette bulundu.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi yoluyla elde edilen gıda, boya ve kozmetik sanayi için hammadde ve nihai ürünlerin üretimi yapılan işletmeyi gezen Berger, “Biz Türkiye’nin farklı bölgelerine farklı zamanlarda ziyaretler düzenleyerek, bu ülkenin ne kadar zengin bir ülke olduğunu görmek arzusundayız. Tabiki bu ziyaretlerimiz sırasında da ülkenin bölgeleri arasındaki farklılıkları da görebilme imkanı elde etmiş oluyoruz ve gittiğimiz illerde bulunan AB projelerini de görmek istiyoruz” dedi. Tesis ile ilgili proje yürütücüsü Berrin Çamur tarafından proses hakkında bilgi alan Berger, oldukça samimi bir atmosfer altında gerçekleşen ziyaret için memnuniyetini dile getirdi.

Ziyarette Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber, Hollanda Elçi Müsteşarı Erik Westrate, Finlandiya Büyükelçi Yardımcısı Jussi Soini ve Almanya 1. Katibi Ute Gohla’ da bulundu.








 
    Cimer