Giresun İl Koordinatörlüğü

GİRESUN TKDK’NIN TALEBİ İLE AİLE İŞLETMELERİNDE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ





Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın birlikte düzenlediği “Ortaklık Kültürünü Oluşturma ve Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” konulu seminer Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü’nün talebi üzerine İzgören Akademi tarafından gerçekleşen seminerde; aile kültürü, bireysel alışkanlıklar, Dünyada ve Türkiye’de aile işletmelerinin durumu, aile işletmelerinin gelişimi ve kurumsallaşma için gerekli koşulları kapsayan bilgiler aktarıldı.

TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, IPARD yatırımlarında aile işletmelerinin çoğunlukta olduğunu belirterek, hissedarlar arasındaki uyumun önemine değindi. Kurşun, “TKDK yatırımlarında aile işletmeleri çoğunlukta. Yatırımlarımızın sürdürülebilir olması için, aile şirketlerinde hissedarlar arasındaki uyumun en üs düzeyde sağlanarak kurumsallaşması şart. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, aile işletmelerinin ayakta kalma oranı %5’lik bir dilimle oldukça düşük. Kurumsal gelişim ve aile içi anlaşmazlıkların çözümü için yazılı prosedürler (aile anayasası) %75 oranla uygulanmıyor. Dolayısıyla söz konusu şirketlerde uzun vadede istikrarlı bir büyüme sağlanamıyor. Biz de bu kapsamda GTSO ile aile şirketlerinin kurumsallaşmasının önemi ile ilgili farkındalık uyandırmak istedik. Başarılı kurumsallaşma için; işbirliği, güven, saygı özetle yüksek sosyal sermaye gerekli. Bunların yanı sıra açık iletişim, kaynak ayırma, uzmanlık ve kaliteli iş gücü ve en önemlisi sabır da olmalı.  Bu şartlarda işletmeler kurumsallaşarak sürdürülebilirliğini sağlayacaktır” dedi.




 
    Cimer