Giresun İl Koordinatörlüğü

Mantar Yetiştiriciliği Semineri...





Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Giresun İlinde 26-27 Ağustos tarihlerinde Başmüfettiş Ömer Naci Kaya’nın eğitici olarak katıldığı “Mantar Yetiştiriciliği Semineri” Giresun’da düzenlendi.
Giresun Orman Bölge Müdürü Vekili Halil Oflu’nun açılış konuşmasını yaptığı seminere, Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir, TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun ve, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Ergünal Cömert ve çalışanları, mantar yetiştiricileri ile Giresun Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldılar.
 
Giresun Orman Bölge Müdürlüğünce düzenlenilen seminere, İlimizde mantarcılık projelerinin artması, mantar üretimi ile ilgili teknik bilgilerin kurumumuz personelince daha iyi öğrenilebilmesi için TKDK Kurumu Uzmanlarından Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması - Mantar ve Misel sektör sorumluları Serhan ÖZDEMİR ve Münire Aslıhan DEMİRCİ katıldı. 2 gün süren seminerde teorik ve pratik bilgiler verilmiş, Bakanlık Başmüfettişi Ömer Ali KAYA’nın yapmış olduğu sunumu dikkatle takip eden heyetle TKDK uzmanları görüş alışverişinde bulunulmuştur.
Toplantıya katılan TKDK İl Koordinatörü Emin Serdar KURŞUN 1. günün sonunda davet üzerine bir değerlendirme yaptı. Konuşmasında KURŞUN, Orman Bölge Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu seminerin saha bilgisi açısından çok değerli olduğunu bu ve buna benzer eğitimlerin özendirici nitelikte olduğunu, bölge insanın bu fırsatları ekonomik yatırıma dönüştürebileceğini söyledi. KURŞUN konuşmasını, kendilerinin de TKDK Kurumu olarak mantarcılığa 500 bin Avro limiti dahilinde %55 hibe verdiklerini, kendilerine başvuracak bireysel ve tüzel kişiliklerin örnek işletmeler olacağını söyleyerek konuşmasını bitirdi
    Cimer