Giresun İl Koordinatörlüğü

TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü’nden Yatırım Duyurusu…







2020 yılı ortalarında çıkılacak proje çağrısında, ilk defa olmak üzere kurumumuz işletmelerin faaliyet alanlarına bakılmaksızın, tüm Tarım, Sanayi, Turizm vb. işletmelere çatı ve duvar alanlarına uygulayacakları güneş enerjisi panellerine hibe desteği verecektir.

Bu teşvikten yararlanmak isteyen tüm yatırımcıları bekleyen yaklaşık 4 aylık bir süreç söz konusudur. Bu sürecin dikkate alınarak, şimdiden gerekli hazırlıkların yapılması ve izinlerin alınması için, yatırımcılarımızın girişimde bulunmaları önümüzde ki çağrıya hazır olmaları bakımından önemlidir.

İşletmelerin kendi öz tüketimleri kadar kuruluma izin verilmektedir. İşletmenin tam kapasite çalıştığı zaman ki tüketimi dikkate alınarak kurulum kapasitesi belirlenecektir. İşletmenin tam kapasite çalışmadığı zamanlarda ki ihtiyaç fazlası elektrik üretimine ise dağıtım şirketi tarafından 10 yıl süre ile alım garantisi verilmektedir. Bu alım garantisi de işletmeler için ek bir kazanç kapısı olacaktır.

İlimizde ki yatırım alanları; Giresun Merkez ve Bulancak mahalleleri hariç, il sınırlarımızın tamamıdır.

Bu yatırım alanında ki projelerin Bütçesi: 5.000 Avro ile 500.000 Avro arasında olup;  yatırımcılarımıza Hibe Desteği Oranı: % 55 olacaktır.

Sunulacak projelerde; Bağlantı Antlaşması ve Tek Hat Şeması sunulması gerekmektedir.

Tüm yatırımcılarımızı daha detaylı bilgiler almak için İl Koordinatörlüğümüze davet ediyoruz.
    Cimer