Giresun İl Koordinatörlüğü

Giresun da,Vali Dursun Ali ŞAHİN'in de katıldığı organizasyon ile ilk hibe sözleşmesi imzaları atıldı.



TKDK’da İlk İmzalar Atıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda yapılan organizasyonla, Giresun’da, IPARD desteğiyle  (Kırsal Kalkınma Fonu) kurulacak olan turizm işletmesinin hibe sözleşmesi imzalandı.
Başta Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN olmak üzere,Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cahit AKDOĞAN,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü  Muhammet ANGIN, proje sahibi işadamı Fuat CEYLAN, TKDK Giresun İl Koordinatörü Özer ÇOBAN,TKDK uzmanları  ve basın mensuplarınının katıldığı toplantıda Kırsal Kalkınma Projeleri için ilk adım atıldı. Toplantıda konuşan Vali ŞAHİN, Giresun İl Koordinatörlüğü’nün kısa zaman içerisinde akredite olarak, sözleşme imza aşamasına gelmiş olmasının önemini vurgulayarak, süreçte emeği geçen çalışanları kutladı. Vali ŞAHİN, Giresun ekonomisine büyük bir ivme kazandıracak olan bu tür projelere imza atılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek ‘Söz konusu projenin turizm alanında olması özellikle sevindirici. İlimizdeki yayla turizimi potansiyelinin değerlendirilerek bu tür yatırımlarla ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Proje kapsamında 1.4 milyon liralık yatırım yapılacak. Bu çalışmanın ilimiz açısından hayırlı olması diliyorum.’ şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan Koordinatör ÇOBAN, mevcut çalışmaları hakkında bilgi vererek, sözleşmesi imzalanan projenin haricinde 9 adet projenin İl Koordinatörlüğü’ndeki çalışmalarının olumlu bir şekilde tamamlandığını belirtti. ÇOBAN açıklamasında proje paketlerinin mali analizler için Kurum Merkezi’ne gönderildiğinin altını çizerek ‘Merkezde yapılacak çalışmalar olumlu sonuçlandığı taktirde, inşallah yeni sözleşmeleri imzalamak için tekrar bir araya geleceğiz. Bu projenin ilimizdeki diğer yatırımcılar açısından cesaret verecek bir örnek olmasını diliyoruz. Önümüzdeki çağrı dönemlerinde atacağımız yeni imzalarla, kültür balıkçılığı, arıcılık ve süt, et ve meyve işleme gibi  kurumumuzun desteklediği diğer alanlarda da projeleri hayata geçireceğiz.’şeklinde konuştu.
Hibe sözleşmesinin imzalayan ve bir örneğini alan yatırımcı Fuat CEYLAN, başta Koordinatör ÇOBAN ve Birim Amirleri Göktan TOPALOĞLU ve Mehmet Samet ACAROĞLU olmak üzere çalışanlara proje hazırlama aşamasında göstermiş oldukları ilgi dolayısıyla teşekkürlerini sundu.
 
 
    Cimer