Giresun İl Koordinatörlüğü

İl Koordinatörlüğümüzden Vali Hasan Karahan'a Ziyaret





             Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörü Özer Çoban, Birim Amirleri Mehmet Samet Acaroğlu ve Sinan Kahraman Vali Hasan Karahan’ı Makamında ziyaret etti.

             Vali Hasan Karahan’a kurum faaliyetleri hakkında bilgi veren Çoban, Giresun’da Mayıs 2012’den beri faaliyette olduklarını, kurumsal ve ulusal düzeyde geçirdikleri üç ayrı denetimi başarıyla tamamlayarak yetki devrini aldıklarını ve Şubat 2013 tarihi itibariyle de Giresun İli için ilk kurum bazında 9. Çağrı ilanına çıktıklarını belirterek proje kabullerine başladıklarını ifade etti.  Ayrıca Çoban, Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni olan ve TKDK aracılığıyla Türkiye’de uygulanacak olan IPARD Programı hakkında ve 9. ve 10. Çağrıda kuruma gelen projeler ve bu kapsamda dağıtılacak hibe ve yatırım miktarları ile ilgili bilgiler verdi. 26 Ağustos 2013 tarihi itibariyle toplam destek bütçesi 512 milyon avro olan 11. Başvuru Çağrı İlanına çıktıklarını dile getiren Çoban, 30 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında projeleri kabul edeceklerini ifade etti.

             Vali Hasan Karahan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Koordinatörü Özer Çoban ve beraberindeki İl Koordinatörlüğü personellerine başarı dileklerini sundu.

    Cimer