Giresun İl Koordinatörlüğü

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İşbirliği İle Sektör Temsilcilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi






Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa İl Koordinatörü Özer Çoban, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü Muhammet Angın, İl Müdür Yardımcı Adnan Temür, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Haydar Ünlü, Arıcılar Birliği, Bal Üreticileri Birliği ve Kivi Üreticileri Birliği temsilcileri katıldı.





Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Angın konuşmasına, Giresun İl Koordinatörlüğü’nün kısa sürede yetki devrini alıp proje kabulüne başlamasının önemini vurgulayarak başladı ve ilimize kazandırılacak desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. Program kapsamında bütçe sıkıntısının bulunmadığını hatta kullanılmadığı takdirde bu bütçenin geri gideceğini dile getiren Angın, sektör temsilcilerine proje hazırlamaktan çekinmemeleri bu fırsatı iyi değerlendirerek fon kaybı yaşanmadan bu desteklerden faydalanmalarını tavsiye etti. Angın konuşmasında özellikle Kivi Yetiştiricileri Birliği temsilcilerine seslenerek ilde yaklaşık 3000 ton civarında kivi üretiminin gerçekleştiğini, kivide en büyük sorunun hasat sonrası muhafaza sorunu olduğunu ve bu bağlamda soğuk hava depolarının kurulmasının büyük ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Bu sıkıntıyı gidermek adına IPARD Programı kapsamında sağlanan hibe desteklerinden faydalanmaları için katılımcılara çağrıda bulundu.





Toplantıda söz alan Koordinatör Özer Çoban, Şubat 2013 tarihi itibariyle ilk projeleri aldıklarını ve yılsonuna kadar ödemelerinin yapılacağını dile getirdi. Program kapsamında yatırım yapacak vatandaşları her konuda destekleyeceklerini, projelerin mevzuata uygun bir şekilde hazırlandığı sürece hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını belirten Çoban, daha geniş kitleye ulaşmanın ve maksimum katkıyı sağlamanın yolu siz temsilcilerden geçiyor dedi. Arıcılar Birliği ve Bal Üreticileri Birliği temsilcilerine seslenen Çoban, %50 hibe desteği ve arıcılıkla ilgili her türlü alet ekipman ve yapım işinin yanında karavan, traktör ve römork talebinde de bulunabileceği ve KDV, ÖTV gibi bir çok vergiden de muaf tutulacağı bilgisini verdi. Kivide hasat sonrası kaybı önlemek ve soğuk hava zincirini sağlamak adına kapasitesi 10.000m3 ‘ e kadar soğuk hava deposu için hibe desteği sağlayabileceklerini belirten Çoban “Proje sizden, destek bizden!” diyerek sözlerini tamamladı.





Konuşmaların ardından kurumumuzun IPARD Programı kapsamındaki destekler, başvuru koşulları gibi konular İl Koordinatörlüğü Proje Başvuru Kabul Uzmanlarından Bülent Mermertaş tarafından gerçekleştirilen sunumla katılımcılara aktarıldı. Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.
    Cimer