Giresun İl Koordinatörlüğü

İl Koordinatörlüğümüzden Vali Hasan Karahan’a Ziyaret





          Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatör V. Sinan Kahraman, Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Bülent Mermertaş ve Kıdemli Kontrat Uzmanı Selda Demir, TKDK’nın çalışmaları ve 13. Başvuru Çağrı Dönemi hakkında bilgi vermek üzere Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti.

          10. , 11. ve 12. Başvuru Çağrı Dönemlerinde İl Koordinatörlüğümüze sunulan, toplam yatırım tutarı 17 Milyon 719 Bin TL olan 51 projeden 26’sının yatırımlarını tamamladığını bilgisini veren Kahraman,  1 milyon 121 Bin TL hibe ödemesi yapıldığını söyledi. Toplam yatırım tutarı 15 Milyon 337 Bin TL olan 25 Projenin ise TKDK İl Koordinatörlüğümüzce inceleme sürecinin devam ettiğini belirten Kahraman; ‘’Sene sonunda 10 Milyon 714 Bin TL’lık Ödeme Talep Paketi Kurumumuza sunulacak olup, bu tutarın 5 Milyon 794 Bin TL’sı IPARD Programı kapsamında faydalanıcılarımızın hesabına aktarılacaktır, yıl sonu itibariyle ise Kurumumuz tarafından toplamda 6 Milyon 915 Bin TL hibe ödemesi gerçeklemiş olacaktır’’ dedi. 13. Başvuru Çağrı Dönemi hakkında da bilgi veren Kahraman, 12 Ocak ile 10 Şubat tarihlerinde yatırımcıların projelerinin kabul edileceğini de sözlerine ekledi.

          Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Karahan, Kurumun yapmış olduğu çalışmaların ilimizin gelişimine katkı sağladığını belirterek, daha fazla projenin üretilerek destek almaya hak kazanmasını diledi.
 
    Cimer