Giresun İl Koordinatörlüğü

GTSO Üyelerine Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi




     
          Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

          13. Başvuru Çağrı Dönemi tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında düzenlenen toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, TKDK Giresun İl Koordinatör V. Sinan Kahraman, oda üyeleri ve TKDK uzmanları katıldı.

          GTSO salonunda oda üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Oda Yönetim Kurulu başkanı Çakırmelikoğlu, TKDK’nın Giresun’un kalkınmasına katkı sağlayacak önemli hibe desteklerinin bulunduğunu söyledi. Giresunlu yatırımcıların TKDK’nın hibe desteklerinden mutlaka yararlanması gerektiğini vurgulayan Çakırmelikoğlu: ‘’Giresun’da daha fazla yatırım gerçekleşmesi için mücadele ediyoruz. İlimize bir çivi çakmanın mücadelesini verecek her kişi ve işletmeye destek olacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum. Bölge yaylalarında turizm altyapısı dikkat çekiyor, bizim ise konaklama tesisi ve restoran işletmeciliğinde ciddi yatırımlara ihtiyacımız var. Bu tesisleri devletimizin %50’sini hibe olarak vereceği bu programlardan yapmak mümkündür.’’ dedi.

          Toplantıda TKDK Giresun İl Koordinatörü V. Sinan Kahraman GTSO üyelerine, 13. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, et ve et ürünlerinin işlenmesi, meyve ve sebzelerin işlenmesi, su ürünlerinin işlenmesi, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı alanlarında yapılacak yatırımlara %50 oranında hibe desteğinin sağlandığını ve mutlaka bu hibe desteğinden Giresunlu yatırımcıların yararlanması gerektiğini söyledi. TKDK’nın 10 Kasım 2014 tarihi itibariyle 13. Başvuru Çağrı İlanına çıktığının bilgisini veren Kahraman, 12 Ocak – 10 Şubat 2015 tarihleri arasında proje kabullerinin gerçekleşeceğini söyledi ve tüm Giresunlu yatırımcıları TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü’ne davet etti.








    Cimer