Giresun İl Koordinatörlüğü

Tedarikçi Değişikliği İşlemleriyle İlgili Duyuru


Faydalanıcılarımızın Dikkatine,

Bilindiği üzere, başvuru sahiplerimizin projeleri kapsamında yapacakları satın almalara ilişkin uymaları gereken kurallar “Teklif Alma Kuralları Rehberinde” belirlenmiştir. Rehberde yer alan kurallardan birisi de; faydalanıcılarımızın Kurumumuzla sözleşme imzalamalarından sonra tedarikçilerini değiştirmelerini düzenleyen kurallardır. Teklif Alma Kuralları Rehberine göre;  “Faydalanıcı, seçtiği ve yatırımını bütçelendirmesinde kullandığı geçerli teklifin sahibi olan tedarikçi/yüklenici ile tedarik sözleşmesi imzalamalı ve aynı tedarikçiden/yükleniciden alımı gerçekleştirmelidir.” Faydalanıcının seçtiği teklif sahibi tedarikçi/yüklenici ile tedarik sözleşmesi imzalamasına ve alım yapmasına engel teşkil edebilecek istisnai durumlar oluşması durumunda izlenecek yöntem Teklif Alma Kuralları Rehberinde açıklanmıştır.

 

Faydalanıcılarla tedarikçiler arasında imzalanması gereken tedarik sözleşmelerinin hem faydalanıcının hem de tedarikçinin haklarının korunması açısından taşıdığı önem, Teklif Alma Kuralları Rehberinde: “Satın alımla ilgili tüm hususlar başvuru sahibi/faydalanıcı ile tedarikçi/yüklenici arasında yapılacak mal alım sözleşmesinde belirlenecektir. Mal alım sözleşmesi, başvuru sahibi/faydalanıcı ile tedarikçi/yüklenici arasında yapılacak bir sözleşme olup, Kurumun mal alım sözleşmesi ile ilgili herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır. Ancak mal alım sözleşmesinde, söz konusu alımla ilgili bu rehberde belirtilen ve başvuru sahibi/faydalanıcı veya tedarikçi için zorunluluk olan tüm şartların yer alması başvuru sahibinin/faydalanıcının yararınadır.”  Şeklinde ifade edilmiştir. 

 

Ancak son günlerde, bazı tedarikçilerin başvuru sahiplerimizle tedarik sözleşmesi imzalamaktan imtina ettikleri veya da imzaladıkları sözleşmelerdeki yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçındıklarına ve bunlara rağmen alıma söz konusu malların/hizmetlerin/işlerin tedariklerini tedarik sözleşmesinde belirtilen koşullarda yapamadıklarına ilişkin feragatname/beyanname vermekten kaçındıklarına ilişkin şikâyetler alınmaktadır. Bu durum hem başvuru sahiplerini mağdur etmekte hem de Kurumumuzun fon kullanım planlamasını sekteye uğratmaktadır.

 

Konu bu çerçevede değerlendirilerek, zeyilname yoluyla yapılacak “tedarikçi değişikliği talepleri”, Teklif Alma Kuralları Rehberinde belirlenen usullere ek olarak aşağıdaki durumlarda seçilen tedarikçinin feragatname/beyannamesi aranmaksızın  kabul edilebilecektir:

 

 

1.  Tedarikçinin Faydalanıcı ile Tedarik Sözleşmesi İmzalamaktan Kaçınması veya Geciktirmesi Durumunda: Faydalanıcı, projesinin seçildiği Kurumun internet sayfasından yayınlandıktan sonraki bir tarihte olmak üzere,  örneği TKDK İl Koordinatörlüklerinden veya Kurumun internet sayfasından temin edilebilecek bir sözleşmeye davet mektubu hazırlayacaktır. Başvuru sahibi, bu davet mektubunda tedarikçiye tedarik sözleşmesini imzalamak için en az 7 takvim günü süre tanıyacak ve tedarikçiyi posta/kargo veya noter yoluyla sözleşmeyi imzalamaya davet edecektir.  Tedarikçinin bu mektupta belirtilen son güne kadar tedarik sözleşmesini imzalamaması durumunda; faydalanıcı, söz konusu durumu açıklayan ve örneğini TKDK İl Koordinatörlüklerinden veya Kurumun internet sayfasından temin edeceği matbu dilekçeyi hazırlayacaktır.  Bu dilekçenin ekine tedarikçiye gönderdiği sözleşmeye davet mektubunun bir fotokopisini ve posta/kargo gönderim evrakı veya noter tebligat namesini ekleyerek Kurumumuza tedarikçi değişikliği talebinde bulunabilecektir.

 

 

2.  Tedarikçinin Faydalanıcı İle İmzaladığı Tedarik Sözleşmesinde Yer Alan Yükümlülüklerini Yerine Getirmemesi Durumunda: Faydalanıcı bu durumda, örneğini TKDK İl Koordinatörlüklerinden veya Kurumun internet sayfasından temin edeceği matbu dilekçeyi kullanacaktır. Bu dilekçede  tedarikçinin sözleşmedeki hangi yükümlülüklerini (teslim/iş bitirme süresi, teslim koşulu vb.) yerine getirmediğini açıklayacak ve tedarikçi ile yapmış olduğu sözleşmenin bir fotokopisini ekleyerek Kurumumuza tedarikçi değişikliği talebinde bulunabilecektir. İlgili İl Koordinatörlüğü gerekli durumlarda sözleşme koşullarının yerine getirilmediği veya başlanmasına rağmen zamanında yerine getirilemeyeceğini tespit için görüşme ve incelemeler yapabilecektir.

Sözleşmeye Davet Mektubu

Tedarik sözleşmesi imzalamayan tedarikçinin değiştirilmesi için dilekçe

Tedarik sözleşmesi imzalamış tedarikçinin değiştirilmesi için dilekçe

    Cimer