Giresun İl Koordinatörlüğü

Kurum Başkanımızın ve Müsteşar Yardımcımızın Katılımıyla Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi



         
  
          Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından 13. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında tanıtım toplantısı düzenlendi.

          Giresun halkının yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantısına Giresun Valisi Hasan KARAHAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail KEMALOĞLU, Kurum Başkanı Ali Recep NAZLI,  il idari amirleri ve daire yöneticileri ile davetliler katıldı.




 
          Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kurum Başkanımız Ali Recep Nazlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Giresun ilinde iki yıldır aktif bir şekilde faaliyet göstererek desteklemelerine devam ettiğini belirtti. Nazlı, sadece tarımla uğraşan kişilere değil aynı zamanda tarıma dayalı sanayi tesislerine ve kırsal turizm gibi birçok sektörde hibe desteğinin sağlandığını belirtti. Giresun da özellikle kırsal turizm başta olmak üzere, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına, yerel ürünler konusunda  potansiyelin fazla olduğunu belirterek, bu alanlardaki hibe desteklerinden faydalanılması gerektiğini söyledi.  Ayrıca yapılacak yatırımların KDV ve gümrük vergisi dahil birçok vergiden muaf olduğunu belirten başkan Ali Recep Nazlı Giresun halkını TKDK’nın sağladığı hibe desteklerinden faydalanmaya davet etti.



 

          Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Kemaloğlu ise yaptığı konuşmasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkiye’de yatırımcıyı destekleyen en büyük bakanlıklardan birisi olduğunu belirterek, yatırımcıya her türlü desteğin sağlandığını ve Giresun özelinde kırsal kalkınmaya dönük yatırımların artmasını arzu ettiklerini söyledi.



           Toplantıda konuşan Vali Hasan Karahan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun çok çeşitli ve önemli hibe destekleri olduğunu vurgulayarak , “Vatandaşımızın hizmetinde olan bu kurum aracılığıyla tüm Giresun halkını bu imkanlardan faydalanmaya davet ediyor hepinizin huzurunda Ankara’dan gelen değerli bürokratlarımıza, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna teşekkür ediyorum” dedi.



 
         Konuşmaların ardından TKDK Giresun Koordinatör Vekili Sinan Kahraman kurumun faaliyetleriyle ve desteklenen alanlarla ilgili detaylı sunum yaptı.










    Cimer