Giresun İl Koordinatörlüğü

Türkiye Hafıza Şampiyonundan Hafıza Teknikleri Semineri


Türkiye Hafıza Şampiyonu Yunus Emre Karahan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü personeli ile bir araya geldi.İl Koordinatörlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminerde Karahan ilk olarak hafıza teknikleri ile alakalı sunum gerçekleştirdi.



Katılımcıların gözlem ve konsantrasyon gücünü, not almaya gerek kalmadan akıcı konuşma yeteneğini, zihinsel çevikliğini, özgüvenini artırmayı, zihinsel matematik becerisini geliştirmeyi, zihin çalışmalarını organize etmesi ve mevcut olan hafıza, hatırlatma, kodlama yeteneğini tekniklerle birlikte bilinçli olarak yapmayı öğrenmelerini amaçladıklarını söyleyen Karahan; “Hafıza teknikleri bizlere beynimizin inanılmaz gücünü ve işleyiş tarzını kanıtlayan bir beceridir. Yani hafızası kuvvetli olduğu ve birçok şeyi unutmayarak hayatlarını kolaylaştıran insanların bizlerden bir farkı yoktur. Hafıza teknikleri ile öğrenilmesi gereken konular eğlenceli hale getirilerek, ihtiyaç duyulduğu anda geri çağrışımı kolaylaştırır. Şifreleme yöntemiyle öğrenilen ve sağ beynin aktif olarak kullanıldığı çalışmalarda, kişiler bilgileri hatırladıkça kendilerine olan güvenleri de artacaktır. Kazanamayacağım korkusu, başarabilirim duygusuyla yer değiştirecektir” dedi.



Hafıza Teknikleri, Zihin Haritaları, Anlayarak Hızlı Okuma, Mental Aritmetik, Liderlik, Öğrenci Koçluğu, Düşünce Becerileri, Takım Çalışması, Aile Danışmanlığı eğitimlerini alan ve bu eğitimleri çeşitli illerde okullar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumlarında bireysel ve kitlesel katılımcılara aktaran Karahan, talep olması halinde eğitim programı düzenleyebileceğini sözlerine ekledi.
                                                                          
    Cimer