Giresun İl Koordinatörlüğü

IPARD 2 Programı 8. Çağrı Bilgilendirme Toplantısı...




IPARD 2 Programı 8. Çağrı Bilgilendirme Toplantısı
 
24.12.2019 Tarihinde Saat 14:00'teTKDK Giresun İl Koordinatörümüz Sayın; Emin Serdar Kurşun, PBYB Amiri Cenk Çekiç ve KBKU Serhan Özdemir’in katılımları İle Giresun Ticaret Borsası Toplantı Salonunda ‘IPARD 2 Programı 8.Çağrı Tanıtımı’ konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya çeşitli ilçelerimizden ‘Fındık Üreticileri ve Üretici Birlikleri’ temsilcilerinden oluşan 18 Kişi katılmıştır.

Toplantıda, 8. Çağrının 25 Kasım 2019 İtibariyle ilan edildiği ve proje kabulünün 2 - 28 Ocak 2020 Tarihleri arasında yapılacağı; söz konusu çağrıda ‘Makine Ekipman Alımı, Görünürlük ve Danışmanlık Hizmetleri Bedellerinin’ destekleneceği ifade edilmiştir.

Özellikle; ‘Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması’ alt tedbiri kapsamında, Fındık Üreticilerine desteklenen makineler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Çağrıda; Silo, Fındık Kırma ve Paketleme Makineleri Bunker, Doğrama Dilimleme Makineleri, Lazerli Seçme Makinesi, Elevatörler, Ürün Seçme Bantları, Konveyörler, Fan/Siklon Sistemleri, Taşıma Ekipmanları, Soğuk Hava Deposu ve soğuk zincirle bağlantılı olacak şekilde Frigorifik Araç alımının desteklendiği belirtildi.
    Cimer